Una historia del arte reciente (1960-2020) · Palma

Un exercici narratiu peculiar: s'atreveix amb l'ahir mateix i amb l'avui, i ho fa amb les obres dels artistes i en el mateix lloc en què es van acumulant els testimonis de la història i de la història de l'art: al museu. 

Cristina Mejías. Es van apagar els fanals, es van encendre els grills. 2021
Llegir-ne més

Cristina Mejías. Es van apagar els fanals, es van encendre els grills. 2021

Amb el títol Una historia del arte reciente (1960-2020), la Fundació Juan March i DKV Seguros presenten una exposició construïda en conjunt a partir de les respectives col·leccions, que es mostra al Museu Fundació Juan March de Palma fins al 9 de juliol i la primera part de la qual ja es va exposar al Museu d'Art Abstracte Espanyol de Conca del juny de 2021 al gener de 2022.

La mostra és el resultat del treball dels equips d'ambdues institucions sobre cadascuna de les dues col·leccions. Té la pretensió de proposar una història recent de l'art —o una història de l'art recent— fet a Espanya durant la segona meitat del segle passat i les dues primeres dècades del segle XXI.

És una història que ni tan sols considera, per obvi, que hagi d'insistir en les seves limitacions. Però aspira a estar explicada amb rigor i llibertat i en els espais reals de dos museus a partir de dues col·leccions diferents, amb les seves particularitats i caràcter propi.

Per fer-ho, l'equip curatorial de l'exposició ha treballat amb les obres de la col·lecció DKV, variades en formes i pràctiques i pertanyents a artistes que generacionalment pertanyen al segle XXI, i amb les de la col·lecció de la Fundació Juan March: aquestes, que es troben en “rotació lenta” (l'expressió és de Fernando Zóbel) als dos museus de la institució a Conca i Palma, són bàsicament pintures i escultures de les generacions d'artistes actius al nostre país des dels anys seixanta del segle XX i fins al seu final.

Ocultar
- | 00.00 h
Museu Fundación Juan March Palma

Trobada DKV

Visita guiada a l'exposició

El passat 7 de juliol va tenir lloc la Trobada DKV en què vam poder gaudir d'una visita guiada per l'exposició, durant la qual vam contemplar-hi obres de la Col·lecció DKV i la Col·lecció de la Fundación Juan March al llarg dels darrers anys. L'acte es va completar amb un aperitiu en què els participants van poder comentar l'experiència i van establir un clima agradable i relaxat per compartir projectes i establir connexions.

4 ARTISTES, 4 TALLERS

Amb motiu de l'exposició, quatre artistes que hi estan representats ofereixen quatre tallers gratuïts al museu, d'un dia i mig de durada, en què reflexionaran sobre la seva obra i compartiran la seva pràctica.

Places limitades:

  • 20-21 de maig. Juan Olivares: Pintura infinita.

  • 3-4 de juny. Tomás Pizá: Els ulls de la ciutat.

  • 17-18 de juny. Mar Guerrero: Arqueologia plàstica en el paisatge contemporani.

  • 1-2 de juliol. Antonio Fernández Alvira: Jocs Simbòlics (cercant una aparença real).