Xerrada col·loqui entre Ana Puyol i Maysun: És possible trobar estètica en un conflicte bèl·lic?

Una aproximació a la figura de Lee Miller en els seus múltiples vessants, com a model, actriu i fotoreportera durant la Segona Guerra Mundial

Llegir-ne més

Dimecres 11 de maig, de 19.00 a 20.30 h

LEE MILLER: POESIA EN GUERRA

Una aproximació a la figura de Lee Miller en els seus múltiples vessants, com a model, actriu i musa d'artistes, fotògrafa innovadora i connectada amb els representants i les tendències més innovadors del seu temps i, especialment, com a fotoreportera durant la Segona Guerra Mundial i el procés posterior de postguerra.

Establirem una connexió entre el seu mode de retratar la contesa i la visió d'una reputada fotògrafa del moment present, Maysun, que ha signat treballs remarcables en marcs com la guerra de Síria. Conversarem amb ella sobre els diferents aspectes interessants que enllacen dues professionals separades per més de mig segle de diferència, i unides per la seva saviesa creativa i la coherència del seu estar al món.

Ana Puyol Loscertales

L'Ana és doctora en Història de l'Art per la Universitat de Saragossa, va desenvolupar el període investigador a la Universitat París 1, Panthéon-Sorbonne i als departaments de cinema, fotografia i documentació del Centre Pompidou i la Bibliothèque du Film, ambdós a la capital francesa. S'ha centrat en l'anàlisi de la imatge com a fenomen pluridisciplinari en la cultura contemporània, i és membre de diversos grups de recerca estatals.

La seva recerca doctoral ha estat publicada amb el títol Man Ray: llums, càmera, revolució. És membre d'AICA (Associació Internacional de Crítics d'Art), ha signat nombrosos textos i articles científics en premsa especialitzada nacional i internacional i ha impartit conferències sobre cultura i arts contemporànies.

A més, té una gran experiència docent universitària, tasca que conjuga amb la gestió de programes culturals en institucions públiques i privades.

Maysun

Maysun, periodista visual i directora de fotografia hispanopalestina especialitzada en reportatge documental i cobertura de notícies en l'àmbit internacional. Des de fa 18 anys, ha cobert multitud de conflictes socials, polítics, temes de caire humanitari i mediambiental per tot el món, incloent-hi Europa, els Balcans, el Sud-est Asiàtic, el nord i l'est de l'Àfrica, Centreamèrica i amb especial èmfasi, l'Orient Mitjà. El seu treball ha estat publicat a mitjans de primer ordre com TIME Magazín, The NYT, National Geographic, The Guardian, The Wall Street Journal o The Washington Post.

Ha rebut prestigiosos premis com l'IPA Awards, el premi "Desalambre" d'El Diario.es al millor multimèdia per "Tierra sin Ellas" (R5W) i ha estat nominada al Premi Pulitzer i al Robert Capa Gold Medal per l'agència EPA, per la seva cobertura de la guerra civil Síria. La seva obra ha estat exposada en prestigiosos museus, fundacions i centres fotogràfics de tot el món.

Ocultar
- | 00.00 h
Torre DKV. Av. María Zambrano, 31, Saragossa
Dimecres de foto

Dimecres de foto

Des de DKV us proposem que ens acompanyeu, un dimecres a la tarda de cada mes, per parlar de fotografia i imatge.

En cada sessió ens aproximarem a una figura essencial dins la història de la fotografia, tot obrint un espai per a la reflexió sobre algun aspecte amb presència i transcendència en el nostre temps immediat. A més, cadascuna tindrà un convidat especialista en la temàtica tractada.

Et convidem a participar en aquest cicle, no te'l perdis!