Boa Mistura

Murals que acosten l'art a l'hospital Gregorio Marañón i Vall d'Hebron

Boa Mistura
CREAT EN COL·LABORACIÓ AMB INFANTS HOSPITALITZATS, PERSONAL DE L'HOSPITAL I ELS GUANYADORS DEL CONCURS DKV FRESH ART

Hospital Gregorio Marañón

Els murals, inspirats en uns versos del doctor Gregorio Marañón, són un cant a la lluita, a l'esperança i a la vida:

"Viure no és només existir. Viure és existir i crear. Saber gaudir i lluitar, no dormir sense somiar."

Aquesta iniciativa es va emmarcar dins les línies d'actuació de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid per humanitzar l'assistència sanitària. Un objectiu de l'Hospital Gregorio Marañón és crear espais, activitats i iniciatives que ajudin els seus pacients a tenir una estada hospitalària tan confortable i amena com sigui possible. Més de 150 persones van participar en la seva creació.

Boa Mistura Gregorio Marañón
EN COL·LABORACIÓ AMB INFANTS HOSPITALITZATS, PERSONAL DE L'HOSPITAL, DE DKV SEGUROS, DEL MUSEU NACIONAL I GUANYADORS DEL CONCURS DKV Fresh Art 

Hospital Materno-infantil Vall d'Hebron

DKV Seguros, Vall d'Hebron i el Museu Nacional s'alien en aquest projecte per acostar l'art a l'hospital. Les tres organitzacions coincideixen en la seva vocació per dur a terme projectes que ajudin al benestar de la societat. En aquesta ocasió, els nens hospitalitzats i Boa Mistura creen un gran mural de 19 metres de llarg per quatre i mig d'ample a l'entrada de l'Hospital Maternoinfantil Vall d'Hebron.

Aquest mural únic, que té l'objectiu d'humanitzar l'espai i millorar l'experiència del pacient al centre sanitari, està inspirat en l'obra "Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem", de Ramon Casas, que pertany a la col·lecció del museu. Els artistes van comptar amb la col·laboració dels nens hospitalitzats a Vall d'Hebron, el personal de l'hospital, de DKV Seguros i del Museu Nacional, i amb els dos guanyadors de l'edició 2017 del concurs DKV Fresh Art en la categoria de grafit.