Beques i residències artístiques

Beques i residències artístiques

El nostre suport als artistes més emergents

450
go

Amb el programa de beques i premis, DKV Seguros fa efectiu aquest compromís i contribueix a la formació, la producció d'obra i l'accés als circuits d'exhibició i comercialització dels creadors més prometedors.

En aquesta iniciativa a favor de l'art jove espanyol, DKV Seguros està acompanyada d'algunes de les institucions de referència en el panorama de l'art contemporani nacional. D'aquesta manera, el mecenatge corporatiu serveix per complementar, donar suport i difondre el treball dels nostres museus i centres d'art. Les diferents convocatòries estan orientades a la producció de nous treballs per part dels artistes seleccionats.

Aquestes noves obres s'incorporen a la Col·lecció DKV i al programa d'exposicions temporals, perquè les puguin gaudir el màxim nombre possible de persones.

Beca de residència artística DKV – C3A

C3A Centro de Creación Contemporánea de Andalucía

El C3A i DKV Seguros convoquen la primera edició de la beca de residència i producció artística dirigida a artistes visuals espanyols o col·lectiu artístic de menys de 45 anys.

Es poden presentar sol·licituds fins al 30 de setembre de 2022.

Entre els objectius del projecte seleccionat hi haurà promoure el desenvolupament dels creadors plàstics i visuals espanyols, establir un context d'acompanyament i formació perquè el propòsit de la residència vegi la llum en les millors condicions possibles i establir connexions entre els diferents protagonistes de l'escena artística de la ciutat, la institució i el públic.

Vegeu-ne les bases 

Beques ISEA2022 Barcelona en suport de la creació artística

Beca Issea 2022

DKV Seguros, en el marc de ISEA2022 Barcelona en col·laboració amb la NewArtFoundation i HacTe, llancen la convocatòria d'una beca de producció i investigació de peces artístiques en l'àmbit de la confluència entre l'art, la ciència i la tecnologia.

La dotació econòmica per a la producció de la peça és de 10.000 € i serà exposada en l'entorn del simposi ISEA Barcelona 2022.

Programa de producció artística Comunitat de MADRID-DKV

Beca Primera Fase

L'artista o col·lectiu seleccionat rebrà una dotació econòmica específica per a la producció de nova obra, a càrrec de DKV Seguros, i tindrà l'oportunitat de presentar el seu treball en una exposició individual organitzada per la Comunitat de Madrid a la Sala de Arte Joven.

La Comunitat de Madrid i DKV Seguros posen en marxa el 2017 la convocatòria Primera Fase. Programa de producció artística Comunitat de MADRID-DKV, que té com a objectiu facilitar la realització de la primera exposició individual d'artistes joves en un espai professionalitzat i de referència al voltant de la creació emergent com és la Sala de Arte Joven de Madrid.

Beca dones per l'art - Ajuntament de València 

Beca DKV Dones per l'Art

L'Ajuntament de València i DKV Seguros convoquen la I Edició de la Beca DKV Dones per l'Art - Ajuntament de València.

Se seleccionarà una obra artística que es mostrarà en un museu o sala d'exposicions de l'Ajuntament de València, a determinar, en el marc d'una exposició de la Col·lecció DKV sota la temàtica Igualtat i drets de la dona, salut, conciliació laboral i/o maternitat.

Residència de producció artística sobre medi ambient i salut

Beca Matadero

El Centro de Residencias Artísticas i l'Instituto Mutante de Narrativas Ambientales (IMNA) de Matadero Madrid, juntament amb DKV Seguros, llancen una convocatòria de residència dirigida a artistes visuals espanyols la pràctica dels quals explori nous discursos amb relació al medi ambient i la salut.

Està adreçada a artistes visuals o col·lectius artístics de nacionalitat espanyola de menys de 45 anys per a un període de residència de tres mesos, entre el 15 de setembre i el 15 de desembre de 2021, al Centro de Residencias Artísticas de Matadero Madrid. 

Enar de Dios, guanyadora de la VIII edició amb el seu projecte Liquid ground

Beca Álvarez Margaride

LABoral Centro de Arte y Creación Industrial i DKV Seguros llancen aquesta convocatòria de producció artística. Va adreçada a artistes i col·lectius d'artistes que treballin al voltant de les noves tecnologies i el medi ambient, en la seva visió més àmplia, i que faran una residència de producció artística a Laboral, Centro de Arte y Producción Industrial per, posteriorment, presentar l'obra en una exposició individual al mateix centre.

Beca Vasos comunicants

El programa de comissariat i producció Vasos comunicants es convoca a través d'una col·laboració de l'Agencia Pública para la Gestión de la Casa Natal de Pablo Ruiz Picasso i altres equipaments museístics i culturals amb DKV Seguros, amb l'objectiu de vincular virtualment el Centro Pompidou Màlaga i la Col·lecció del Museo Ruso.

Els projectes artístics que optin a la beca han d'establir un pont imaginari que uneixi diferents propostes i arguments artístics amb un nexe comú: connectar virtualment els dos espais.

Els treballs hauran de desenvolupar-se obligatòriament en ambdós centres i és opcional que puguin fer-ho també en l'espai urbà que els envolta. En aquesta primera edició va resultar guanyador el projecte «Monumento al desencanto», comissariat per Regina Pérez Castillo i amb obres de Pablo Capitán del Río i Luz Prado, les creacions dels quals han partit de l'assessorament teòric de Miguel Ángel Benjumea.