Una mica d'història

Els inicis. El 1932 es fundava a Zaragoza l'Igualatorio Médico-Quirúrgico y de Especialidades, format per un grup reduït de doctors que limitaven la seva activitat a Zaragoza. El 1955, Publio Cordón adquiria la companyia i es passava a denominar Previsión Sanitaria, S.A.

El 1957, obria a Zaragoza la primera clínica Quirón.

Anys 60

Durant els anys seixanta, la companyia encara era “familiar”. Les úniques delegacions continuaven sent les de Zaragoza, Logronyo i Donostia, encara que poc després es posava en marxa l'equip de venda directa a Barcelona.

Anys 70

En la dècada dels setanta les dues fites van ser: el creixement sostingut i la nova Clínica Quirón de Zaragoza, un nou avenç clinicoassistencial, tant en les noves tecnologies que va incorporar (ecografies, escàner, moderns raigs X, unitat de vigilància intensiva...), com en l'atenció personalitzada que es prestava. L'acord signat amb MUFACE, a principis de 1977, va activar el desenvolupament pel país, ja que resultava imprescindible tenir sucursals per tot el territori per poder donar servei al col·lectiu.

El 1976 la companyia començava a utilitzar l'ordinador.

Anys 80

A la dècada dels vuitanta es feia un pas endavant en iniciar l'activitat en assegurances generals, amb preferència dels riscos familiars i personals. Continuava l'expansió per tot el territori espanyol amb sucursals i delegacions.

La companyia aconseguia tenir oficines a totes les capitals de província. També s'adquiria l'Agrupació Mèdica de Salamanca i l'Aliança Mèdica Lleidatana. El 1988 Previasa es convertia en la quarta companyia d'Espanya en assistència sanitària, la segona en subsidi, i la número 59 en el rànquing general. Seguint la política de contactes i vinculació a altres empreses del sector, el 1989 comprava La Fuencisla i La Verdadera Previsora, de Barcelona. També adquiria el centre hospitalari Nuestra Señora de la Esperanza de València, que es va passar a dir Quirón Valencia.

Anys 90

Naixia PREVIASA VIDA, amb un 40% de seu capital aportat per la companyia britànica Scottish Widows.

El 1990 es fusionaven les tres companyies filials asseguradores de salut i malaltia: La Fuencisla, S.A. (Madrid), Unión Médica Previsora, S.A. (Lleó) i La Verdadera Previsora, S.A. (Barcelona).

Com a part dels plans d'expansió hi havia la venda del 15% del Grup Quirón el 1994 per facilitar la sortida a la borsa de les accions del grup el 1997. El segrest del director de la companyia, Publio Cordón, per part del grup terrorista GRAPO, el 1995, posava en perill l'estabilitat de la companyia.

L'única alternativa era la venda. Després de diversos intents fallits, l'empresa alemanya Deutsche Krankenversicherung AG (DKV), va aconseguir el cent per cent de les accions l'11 de gener de 1998, per 16.000 milions de pessetes. RSC, un nou pilar de la companyia La RSC s'erigia com un dels principals valors de la companyia. Per això, se signava un acord de col·laboració amb Intermón i s'iniciava la col·laboració amb el fotoperiodista Gervasio Sánchez en el projecte "Vidas Minadas".

Però l'aposta més gran de DKV en l'àmbit de la RSC va ser la creació, el febrer de 2000, de la Fundació Integralia, per tal de promoure la integració soci laboral de persones amb discapacitats. Integralia començaria encarregant-se d'atendre el contact center de DKV, encara que posteriorment va començar a fer aquest servei per a altres clients i a facilitar la inserció laboral en altres empreses d'aquest col·lectiu. Anys 00 Internet ja era el present.

DKV posava en marxa la pàgina web corporativa. Una altra de les línies d'actuació que s'iniciaven en aquesta dècada era el patrocini esportiu. Per això, se signava el conveni amb el Club de Bàsquet Joventut de Badalona per patrocinar el primer equip. DKV optava per concentrar-se en salut des de la posició de l'assegurament i no de la provisió de serveis.

DKV comprava Nórdica Seguros i es feia amb els contractes dels més de 600.000 assegurats. D'altra banda, DKV venia la seva participació al Grup Hospitalari Quirón.

L'any 2002, la companyia s'adheria al Pacte Mundial de les Nacions Unides, una xarxa d'empresa amb voluntat de responsabilitzar-se davant dels problemes en matèria de drets humans, ocupació, medi ambient i lluita contra la corrupció.

A més, DKV iniciava el seu programa Llenguatge clar, una iniciativa pionera en el sector assegurador que pretenia lluitar contra el fenomen de l'anomenada lletra petita en col·laboració amb la Unió de Consumidors d'Espanya (UCE). El febrer de 2004, DKV s'adheria al Programa Óptima, promogut pel Ministeri d'Afers Socials per fomentar la igualtat d'oportunitats i afavorir la conciliació entre la vida privada i laboral.

2006 - 2010

Durant aquest període destaca l'expansió de DKV Integralia, amb l'obertura de nous centres a Madrid i Jerez, i es consolida l'aposta de la companyia per la responsabilitat empresarial. En aquesta línia, la companyia crea la seva xarxa d'ambaixadors mediambientals (els EKOamigos), i compensa i redueix les emissions de CO2 generades, cosa que la fa valedora del segell Zero CO2. Així mateix, arrenca el programa Arteria DKV a l'Hospital de Dénia, el gran projecte del DKV durant aquest període. La companyia assumeix l'atenció sociosanitària de la comarca de la Marina Alta (Alacant).

2011 - 2015

Durant aquests anys destaca el fort impuls que es dona als temes d'innovació a la companyia, la creació i expansió d'un nou model de negoci (els Espais de Salut i Dentals) i una vinculació més important de la responsabilitat empresarial amb els temes de negoci a través d'iniciatives com l'Ecofuneral.

DKV Integralia continua amb la seva expansió, tant a Espanya, amb centres a Extremadura i Zaragoza, com a l'estranger (Perú, Polònia…). La companyia és escollida durant 7 anys consecutius com a Best Workplace. A més, es reconeix l'excel·lència en la seva gestió amb les certificacions ISO 9001 i EFQM 500+. El cicle es tanca amb la inauguració de la nova seu corporativa a Zaragoza, la Torre DKV, un exemple en temes de sostenibilitat, eficiència i integració de l'art en un edifici.

2016 - 2018

Els últims anys de la companyia han estat marcats pels avenços en la digitalització. Durant aquest període veuen la llum iniciatives com Mi salud al día, Quiero cuidarme i Digital Doctor, i les aplicacions de client i de reemborsament. També es posen en marxa la contractació digital i iniciatives que fomenten la innovació oberta entre el nostre públic d'interès, com DKV Emprende, destinada als treballadors, o Idealia DKV, per a clients, agents i professionals sanitaris. Per millorar l'experiència de client, s'implanta un nou CRM i es desenvolupen nous productes que milloren les cobertures dels nostres assegurats, com DKV MundiCare, per a malalties greus. 

A més, hi ha un canvi a l'accionariat i DKV passa a integrar-se a ERGO Internacional, després de dissoldre's Munich Health.