DKV Impacta

2a edició

 

Impulsem projectes d'innovació social per a una humanitat més saludable i sostenible

450
go

DKV Impacta és una convocatòria d'innovació oberta que cerca start-ups i entitats socials que innovin en salut i donin solució a algun d'aquests dos reptes:

  • La degradación del medio ambiente y los efectos del cambio climático y en la salud de las personas. Malalties i patologies directament relacionades amb la pèrdua de biodiversitat i el canvi climàtic.

  • La prevención d'enfermedades con impacto directo en colectivos en riesgo d'exclusión y vulnerabilidad social: persones amb discapacitat i amb problemes de salut mental, dones, infància i adolescència/joventut en risc, persones immigrants, gent gran, persones privades de llibertat.

Els 5 projectes seleccionats

Des de Barcelona, Fregata Technologies ha guanyat amb el seu projecte FREGATA SPACE, que gira al voltant de les malalties relacionades amb la mala qualitat i la contaminació de l'aigua i dels aliments. 

The Searching Help Factory, des de Madrid, és un altre dels seleccionats amb Searching Help, un projecte dirigit a la prevenció del suïcidi mitjançant una aplicació mòbil que s'instal·la al dispositiu de pacients en tractament psiquiàtric per un intent previ de suïcidi.

L'Asociación Surestea, també de Madrid, ha guanyat amb la seva App ComunicaTEA, una aplicació per a dispositius electrònics que promou la comunicació en contextos sanitaris de les persones amb trastorn de leEspectre autista amb dificultats de llenguatge.

L'Asociación Sofía-Promoción de la Salud, de Santa Cruz de Tenerife, ha estat escollida per Desayuna Salud, una sèrie d'eines que contribueixen a portar una alimentació i uns hàbits de vida saludables a través del joc i la tecnologia, amb l'objectiu de prevenir malalties no transmissibles a través de l'educació nutricional d'un col·lectiu vulnerable com és la infància.

Finalment, des de Bilbao, Gaman Diversidad e Inclusión, SL ha estat escollit pel seu projecte dirigit al disseny i instal·lació de mòduls de canviadors inclusius per a persones amb grans necessitats de suport en la higiene personal. 

Enhorabuena!

Per a qualsevol consulta, escriu-nos a dkvimpacta@impacthub.net