Estudi sobre el benestar organitzacional

Estudi Benestar emocional a les organitzacions

450
go

L'informe, elaborat per l'equip de psicòlegs especialistes en l'àrea empresarial de la Fundació Salud y Persona, proporciona les claus per crear un entorn de treball saludable, en un context en què l'ansietat i la depressió seran, el 2020, les principals causes de baixa laboral al món, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

D'acord amb l'Institut Nacional d'Estadística, el 59% dels professionals a Espanya pateix algun tipus d'estrès a la feina. Per a les companyies, un lloc de treball saludable és aquell en què els treballadors i l'equip directiu col·laboren en l'aplicació d'un procés de millora contínua per protegir i promoure la salut, la seguretat i el benestar de tots els treballadors.

Baixada de l'estudi

En contrast, una recent enquesta duta a terme per l'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball (UE-OSHA), va revelar que al voltant del 40% dels treballadors creuen que l'estrès no es gestiona adequadament en el seu lloc de treball.

Recomanacions per reduir l'estrès a les organitzacions

La Guia apunta que els riscos psicosocials es poden prevenir i gestionar, independentment de la mida o del tipus d'empresa. La presència d'estrès en l'organització no implica que la causa es trobi a la feina, sinó que també es pot trobar en l'entorn personal de l'empleat.

La Guia fa una anàlisi dels factors de risc psicosocials i inclou unes senzilles tècniques per evitar i gestionar l'estrès de forma individual.


A DKV t'oferim solucions per millorar la salut de la teva empresa. Coneix detalladament tots els beneficis que una assegurança de salut pot proporcionar al principal actiu de la teva empresa. 

Mostra les assegurances per a empreses