Premis Medicina i Solidaritat

Premis Medicina i Solidaritat DKV

Més medicina, més solidaritat

450
go

Els Premis DKV Medicina i Solidaritat reten homenatge a aquelles persones i entitats anònimes del sector sanitari que, a més de dur a terme la seva tasca professional, treballen també per donar suport o impulsar projectes solidaris, que ajuden a canviar la nostra societat.

Guanyadors VII edició

La Fundació África Directo, el Dr. Ignacio Díaz de Tuesta Revilla i l'Hospital San Juan de Dios del Aljarafe han estat guardonats en la gala d'entrega dels VII Premis Medicina i Solidaritat DKV que ha tingut lloc aquest dimarts 23 de novembre al Museu Reina Sofía de Madrid.

La Fundació África Directo ha resultat guanyadora en la categoria Premi Organització Solidària per un projecte de millora de les mesures protectores davant el contagi per COVID-19. Es tracta de la fabricació d'equips de protecció individual i ventiladors no invasius a partir de màscares de busseig adaptades per un equip de metges i enginyers espanyols, provades amb èxit a Espanya i utilitzades en centres de l'Àfrica i de Centre Amèrica, mancats de material de protecció contra la COVID-19.

El Dr. Ignacio Díaz de Torra Revilla ha estat premiat en la categoria Premi al Professional Sanitari Solidari pel projecte «Andalucía Respira», una iniciativa de professionals sanitaris per dissenyar en temps rècord un respirador amb capacitat d'ús prolongat a l'UCI en pacients COVID, que fos fàcil i ràpid de fabricar amb materials industrials accessibles per part de països sense una indústria capaç de fabricar respiradors.

L'Hospital San Juan de Dios del Aljarafe de Sevilla ha rebut el Premi a la Iniciativa en Salut Digital Solidària pel programa «Tele-Covid: humanizando y optimizando la asistencia en tiempos de pandemia». Aquest hospital va decidir oferir tractament domiciliari de pacients que no requerien un tractament específic hospitalari per a aquells pacients que se sentien sols i angoixats a causa del coronavirus.

Gala VII Premis MiS

 

4 reconeixements especials

Por primera vez en la historia d'estos premios, referentes en el sector de la sanidad, además se han entregado 4 reconocimientos especiales por su gestión durante la pandemia de la COVID-19, a laOrganización Médica Colegial, al Consejo General d'Enfermería, a la Sociedad Española de Medicina Interna y a la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria.

GALA D'ENTREGA DE PREMIS

A l'esdeveniment, hi han assistit al voltant de 150 persones i ha comptat amb la presència de representants institucionals, del sector sanitari i del tercer sector entre els quals hi havia l'Excm. Sr. José Luís Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, Dr. Josep Santacreu, CEO de DKV Seguros, Francisco Juan, director general de Salut de DKV Seguros, Dr. Salvador Tranche, president de la Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria, Dr. Ricardo Gómez Huelgas, expresident de la Sociedad Española de Medicina Interna, Dr. José María Rodríguez Vicente, secretari general del Consejo General de Colegios Oficiales i Florentino Pérez Raya, president del Consejo General de Enfermería.

 

 

Sobre els Premis DKV Medicina i Solidaritat

A DKV Seguros estem molt compromesos amb aquests premis, que amb els anys s'han convertit en un referent en el sector. Des de la primera edició, hem rebut més de 1.380 candidatures, hem premiat 25 projectes i hem donat 230.000 euros en reconeixement a l'excel·lent tasca solidària que duen a terme els professionals del sector sociosanitari espanyols.