DKV participa en el XXII Congrés Nacional d'Hospitals i Gestió Sanitària per donar a conèixer el DKV Innolab de Salut Digital

Llegir-ne més

Demà arrenca el XXII Congrés Nacional d'Hospitals i Gestió Sanitària que se celebrarà fins al divendres 17 de setembre a Màlaga. Amb el lema «Salut 4.0. El nou ecosistema» durant aquests dies s'abordaran els nous reptes que està deixant la COVID-19 i es posarà el focus en la salut 4.0, que és la clara evolució de la sanitat de la mà de les TIC.

Aquestes seran claus en el procés de transformació digital de la salut, i fonamentals per al desenvolupament de la sanitat futura: una sanitat de qualitat, corresponsable socialment i que contribueixi a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, fonamentada en l'evidència científica i suportada per la medicina basada en valor i personalitzada. Durant aquests dies se celebraran ponències de set àrees temàtiques: persones, integració, transformació, valor, sostenibilitat, responsabilitat social corporativa i innovació.

DKV, com a líder en innovació i salut digital, participa en aquest congrés amb el DKV Innolab de Salut Digital de dues maneres: d'una banda, amb una zona d'exposició de presentació d'empreses emergents innovadores en salut digital que cerca potenciar la salut digital dins l'entorn hospitalari i, de l'altra, amb seminaris i conferències.

La zona d'exposició de start-ups de DKV està dividida en 4 àrees:

 1. Àrea d'atenció a la població sana amb risc genèric. Les aplicacions són GoodGut, Legit, AlGecko i Amalfi.

 2. Àrea d'atenció a la població sana amb risc específic. Visualfy, Accexible, Rithmi i Saturno Labs.

 3. Àrea d'atenció al pacient amb episodi greu. IHCare, Loop Dx, EPPICS, WeSHARECARE i DyCare.

 4. Àrea d'atenció al pacient amb patologia o incapacitat crònica. foreClinic, REMPe, BERDAC i V-Chair.

En cadascuna de les àrees, l'assistent podrà reproduir el camí de necessitats que es troba la persona i conèixer les solucions que donen les empreses emergents. La zona també comptarà amb la presentació de les empreses emergents i entrevistes fetes per l'equip DKV enfocades a identificar els reptes que es troben els emprenedors en salut digital per arribar al mercat, i com DKV Innolab els pot donar suport en aquest procés.

Al centre d'aquestes 4 àrees, DKV presentarà el seu ecosistema de salut digital. S'hi inclou la seva aplicació de telemedicina Quiero cuidarme Más, juntament amb el seu sistema informàtic de gestió per a professionals sanitaris, UClinic, i el seu nou projecte HomeCare, que es presenta en primícia. HomeCare permet l'autoatenció i el monitoratge de paràmetres de salut al domicili de l'usuari, amb un seguiment remot per part d'un professional sanitari. La solució consta d'una app tablet amb diversos dispositius mèdics de mesurament integrats perquè les persones puguin tenir control de la seva salut en qualsevol moment. Amb HomeCare, el professional sanitari pot fer el seguiment en remot de l'evolució de l'estat de salut i contactar amb la persona mitjançant xat o vídeotrucada. DKV també aprofita l'oportunitat per presentar el Punt de Salut Intel·ligent, un dispositiu d'atenció intel·ligent en forma de quiosc de salut que llançarà durant els pròxims mesos per oferir als seus clients un punt de proximitat on revisar el seu estat de salut general.

A més d'aquesta zona de start-ups, l'asseguradora participa en el congrés amb les xerrades següents:

- Dimecres 15 de setembre:

 • Presentació de la zona de start-ups i DKV Innolab de la mà de Julio Lorca, director de Desenvolupament de Salut Digital de DKV i Elena Torrente, la subdirectora de Desenvolupament de Salut Digital a DKV.

 • Exposició sobre els serveis que DKV té per a les start-ups, a càrrec de Sílvia Vinyes, responsable d'innovació oberta i finançament públic a DKV Innolab.

 • Seminari: «Innovant i emprenent en Salut Digital», amb la participació de:

  • Jaime del Barrio. President de l'Associació Salut Digital.

  • Manuel Armayones. Catedra per a l'Autonomia Personal i la Salut Digital.

  • Fernando Abellán. Director de Dret Sanitari Assessors.

  • Ángel Garijo. Expert en Innovació Sanitària.

  • Ignacio Prieto. CLAU Capital.

- Dijous 16 de setembre:

 • Presentació de l'ecosistema de salut digital DKV de la mà de Ricardo Barbosa, responsable de disseny i recerca a DKV Innolab de salut digital i Gisela Ruzafa, responsable ecosistema digital a DKV Innolab de salut digital.

L'objectiu de la participació de DKV en aquest XXII Congrés Nacional d'Hospitals i Gestió Sanitària és donar a conèixer el DKV Innolab de Salut Digital i seguir posicionant l'asseguradora com a líder en innovació en salut. Totes les presentacions i entrevistes de l'asseguradora durant aquests dies es penjaran a la pàgina web DKV, dins la secció DKV Innolab, que es publicarà aviat.

El gener de 2020, DKV va presentar el nou espai DKV Innolab de Salut Digital. Situat al Barcelona Health Hub, al recinte modernista de Sant Pau, el nou espai és un centre creat per generar coneixement pràctic, investigant i analitzant tendències emergents, i fent-ne partícips tots els usuaris, els professionals, les associacions i les empreses d'àrees diverses, amb l'objectiu de promoure la innovació en salut digital i fomentar el desenvolupament de solucions que ajudin a la sostenibilitat del sistema.

L'àmbit d'experiència del DKV Innolab de salut digital és la salut positiva intel·ligent (S+i) que persegueix els estats de salut òptims mitjançant l'ús adequat dels actius de salut, que poden ser habilitats per les noves tecnologia de la ubiquidad (IoT, IA, robòtica, etc). L'objectiu principal és que l'Innolab esdevingui un referent en aquest tipus de salut mitjançant un model d'innovació conduïda per la utilitat que transformi el coneixement disponible en valor sostenible, sempre a través de les noves tecnologies.

Ocultar