Ha arribat #lahoradecuidarse

A DKV ens unim al Club de Malasmadres per fer una crida a la maternitat saludable. Ets de les nostres?

Menys pensar en tot, més cuidar de tu!

450
go

Fa anys, vam llançar amb el Club de Malasmadres el projecte #LaHoraDeCuidarse, que va permetre identificar i visibilitzar un greu problema: la maternitat suposa un punt d'inflexió per a moltes dones, ja que la majoria no troba temps per mantenir uns hàbits de vida saludables.

L'objectiu durant aquest temps ha estat aconseguir que les dones mares passin de la visibilització del problema a la interiorització dels hàbits, tot passant per la conscienciació i la transformació.

 

Un any després que esclatés la pandèmia, el Club de Malasmadres i DKV han presentat l'informe "L'hora de cuidar-se i respirar" que posa dades a un dels grans problemes, a més del sanitari i econòmic, associats a la COVID-19: la crisi de salut mental que causa la fatiga pandèmica.

Baixa "L'hora de cuidar-se i respirar"

Segons l'informe, 5 de cada 10 dones pateixen estrès i ansietat i 7 de cada 10 se senten tristes, apàtiques o desmotivades.

Les dades posen de manifest que les dones afronten els seus problemes soles, malgrat necessitar ajuda d'especialistes: la majoria no ha fet res sobre això, d'altres han recorregut a l'esport i en menys mesura a la meditació, i un 12% de les dones que han necessitat ajuda externa han decidit “automedicar-se”.

 

 

A través de la iniciativa #LaHoraDeCuidarse, volem seguir treballant amb la comunitat de Malasmadres en la gestió emocional, l'entrenament físic i especialment en la reconnexió amb la natura.

Benestar de la dona i cura del medi ambient

A DKV hem decidit fer un pas més, vinculant dues de les causes a què dona suport a com a activista de la salut: el benestar de la dona i la cura del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Perquè no hi pot haver salut humana en un planeta malalt.