Beques i residències artístiques

El nostre suport als artistes més emergents

450
go

Amb el programa de beques i premis, DKV Seguros fa efectiu aquest compromís i contribueix a la formació, la producció d'obra i l'accés als circuits d'exhibició i comercialització dels creadors més prometedors.

En aquesta iniciativa a favor de l'art jove espanyol, DKV Seguros està acompanyada d'algunes de les institucions de referència en el panorama de l'art contemporani nacional. D'aquesta manera, el mecenatge corporatiu serveix per complementar, donar suport i difondre el treball dels nostres museus i centres d'art. Les diferents convocatòries estan orientades a la producció de nous treballs per part dels artistes seleccionats.

Aquestes noves obres s'incorporen a la Col·lecció DKV i al programa d'exposicions temporals, perquè les puguin gaudir el màxim nombre possible de persones.

Beca Primera Fase

Programa de Producción Artística Comunidad de Madrid-DKV

La Comunidad de Madrid y DKV Seguros ponen en marcha en 2017 la convocatoria Primera Fase. Programa de producción artística Comunidad de Madrid-DKV, que tiene como objetivo facilitar la realización de la primera exposición individual d'artistas jóvenes en un espacio profesionalizado y de referencia en torno a la creación emergente como es la Sala d'Arte Joven de Madrid.

El artista o colectivo seleccionado contará con una dotación económica específica para la producción de nueva obra, a cargo de DKV Seguros, y tendrá la oportunidad de presentar su trabajo en una exposición individual organizada por la Comunidad de Madrid en la Sala d'Arte Joven.

Beca DKV Dones per l'Art

Beca DKV Dones per l'Art - Ajuntament de València

L'Ajuntament de València i DKV Seguros convoquen la I Edició de la Beca DKV Dones per l'Art - Ajuntament de València.

Se seleccionarà una obra artística que es mostrarà en un museu o sala d'exposicions de l'Ajuntament de València, a determinar, en el marc d'una exposició de la Col·lecció DKV sota la temàtica Igualtat i drets de la dona, salut, conciliació laboral i/o maternitat.

Residència de producció artística sobre medi ambient i salut

El Centro de Residencias Artísticas i l'Instituto Mutante de Narrativas Ambientales (IMNA) de Matadero Madrid, juntament amb DKV Seguros, llancen una convocatòria de residència dirigida a artistes visuals espanyols la pràctica dels quals explori nous discursos amb relació al medi ambient i la salut.

Està dirigida a artistes visuals o col·lectius artístics de nacionalitat espanyola de menys de 45 anys per a un període de residència de tres mesos, entre el 15 de setembre i el 15 de desembre de 2021, al Centro de Residencias Artísticas de Matadero Madrid. 

Veure guanyador I Convocatòria

Beca Matadero
Enar de Dios, guanyadora de la VII edició amb el seu projecte Liquid ground

Beca Álvarez Margaride

LABoral Centro de Arte y Creación Industrial i DKV Seguros llancen aquesta convocatòria de producció artística. Va adreçada a artistes i col·lectius d'artistes que treballin al voltant de les noves tecnologies i el medi ambient, en la seva visió més àmplia, i que faran una residència de producció artística a Laboral, Centro de Arte y Producción Industrial per, posteriorment, presentar l'obra en una exposició individual al mateix centre.

Beca Vasos comunicants

El programa de comissariat i producció Vasos comunicants es convoca a través d'una col·laboració de l'Agencia Pública para la Gestión de la Casa Natal de Pablo Ruiz Picasso i altres equipaments museístics i culturals amb DKV Seguros, amb l'objectiu de vincular virtualment el Centro Pompidou Màlaga i la Col·lecció del Museo Ruso.

Els projectes artístics que optin a la beca han d'establir un pont imaginari que uneixi diferents propostes i arguments artístics amb un nexe comú: connectar virtualment els dos espais. Els treballs hauran de desenvolupar-se obligatòriament en ambdós centres i és opcional que puguin fer-ho també en l'espai urbà que els envolta.

En aquesta primera edició va resultar guanyador el projecte "Monumento al desencanto", comissariat per Regina Pérez Castillo i amb obres de Pablo Capitán del Río i Luz Prado, les creacions dels quals han partit de l'assessorament teòric de Miguel Ángel Benjumea.