Cirurgia robòtica o assistida per l'ordinador

La tecnologia ens ofereix la possibilitat d'avançar en el camp de la medicina amb la implementació de la cirurgia robòtica i la cirurgia assistida per ordinador
 

Els avenços en tecnologia estan presents en molts dels aspectes del nostre dia a dia: des de la presència de robots encarregats de tasques domèstiques com els que utilitzem per a la neteja dels terres, els que ens ajuden a la cuina i ens faciliten l'elaboració de receptes o els últims que han entrat a les nostres llars, els assistents virtuals com Alexa, Google Home o Amazon Echo, fins a la velocitat en la transmissió de dades que facilita l'intercanvi d'informació d'una manera cada vegada més ràpida i en més quantitat. 
 

Igual que a casa, l'ús dels robots s'està normalitzant en molts processos productius en què s'està substituint el capital humà per l'ús d'aquestes màquines intel·ligents.  

Una de les parcel·les de la nostra vida en què l'impacte dels robots i els avenços tecnològics estan obtenint millors resultats és el camp de la medicina, i, més concretament, el seu ús en les operacions de cirurgia.
 

Sistemes de cirurgia robòtica

Ja no és ciència-ficció que un robot executi una operació en una sala d'operacions amb la màxima precisió, sense fatiga i sempre sota la supervisió d'un professional mèdic. El que permet l'ús d'un robot, juntament amb una connectivitat millorada amb la implementació del 5G, és tenir la possibilitat de situar el facultatiu mèdic a milers de quilòmetres de la sala d'operacions. 
 

La cirurgia robòtica es pot diferenciar en tres àrees depenent del grau d'intervenció del metge: 

  1. Supervisat: en aquest cas, el protagonista principal de la cirurgia és el robot, que s'encarrega de dur a terme una sèrie d'accions que ha programat amb anterioritat un professional mèdic. 

  2. Telecirurgia: En aquest cas, el metge és l'encarregat de manipular el robot directament. Això, gràcies als avenços tecnològics, permet al cirurgià estar a milers de quilòmetres de la sala d'operacions. 

  3. Control compartit: en aquest cas, el cirurgià és el que duu a terme l'operació amb el suport d'un robot que fa que augmentin les seves capacitats en el maneig dels instruments quirúrgics.  
     

Cirurgia assistida per ordinador  

Un altre dels avantatges que ens ofereixen els avenços en la tecnologia aplicats al camp mèdic és la de poder fer cirurgia assistida per ordinador. Aquesta tècnica es basa en la creació d'una imatge virtual de gran precisió i models exactes en 3D de l'organisme del pacient, tant dels teixits com de les estructures normals. 
 

Amb això es pot fer una planificació quirúrgica, així com un guiatge o el desenvolupament de la intervenció. Aquestes tècniques que utilitzen la tecnologia aconsegueixen que les intervencions siguin mínimament invasives, amb els avantatges que això suposa, així com reduir el temps d'hospitalització i les seqüeles.  
 

A més, amb el model en 3D, els professionals mèdics poden estudiar i simular virtualment la intervenció quirúrgica per avaluar possibles imprevistos i prendre les decisions per endavant. 
 

Tots aquests avenços estan aconseguint transformar les sales d'operacions en llocs intel·ligents on el cirurgià té accés a l'historial del pacient, les proves analítiques o les radiografies. Una vegada iniciada l'operació, el metge té la capacitat de veure de millor manera la zona afectada i evitar les àrees de teixit sa que l'envolten i delimitar el seu camp d'acció perquè la recuperació del pacient sigui més ràpida i sense complicacions afegides

Calcula la teva assegurança de quadre mèdic

Busques una assegurança de salut i no saps quina s'adapta a les teves necessitats? Compara les diferents modalitats segons les cobertures incloses en cada assegurança mèdica.

El teu codi postal ha de tenir cinc dígits
Emplena el teu telèfon. Recorda que ha de constar de 9 xifres. Per exemple, "123 456 789"
Eliminar assegurat Afegir assegurat
Accepta perquè et remetem informació sobre productes del Grup DKV Seguros (fins i tot per via electrònica). Consulta política de privadesa
12 + 7 =
Resolgui aquest simple problema matemàtic i escrigui la solució; per exemple: Per a 1 + 3, escrigui 4.
Contractació telefònica

Calcula i contracta ara la teva assegurança

Truca’ns sense compromís al 876 14 70 77

Gestions per telèfon
Metge DKV les 24 h

Assessorament mèdic telefònic

Videoconsultes i xat amb especialistes
Videoconsultes i xat amb especialistes

A través de l'app Quiero cuidarme Más, siguis on siguis

Cobertura dental
Cobertura dental

Totes les nostres assegurances de salut inclouen servei dental sense cost addicional

Quadre mèdic
Quadre mèdic ampli

Més de 40.000 professionals mèdics i 1.000 centres sanitaris sense llistes d'espera

Ets client DKV

Truca'ns al

900 810 072

Exclusiu mutualistes

Truca'ns al

900 810 073

No ets client DKV