L'elecció d' una assegurança de salut és una qüestió a la qual hem de dedicar un temps, durant el qual durem a terme una tasca de documentació de les ofertes que ens ofereixen les diferents companyies d'assegurança.

El primer que hem de tenir en compte és si la cobertura serà individual, és a dir, si nosaltres serem els únics assegurats o si, per contra, volem ampliar la cobertura a tot el nostre nucli familiar, la qual cosa farà que les necessitats siguin diferents.
 

Un cop decidit qui serà l'assegurat o els assegurats, un dels punts que faran decantar la nostra balança a l'hora de la contractació serà el preu de la prima de l'assegurança.

El cost d'una assegurança es determina a partir d'elements intrínsecs i elements extrínsecs.
 

Elements intrínsecs del preu de l'assegurança

  • Edat: Els anys que tens determinen la teva probabilitat d'emmalaltir. Tot i que es pot ser pacient en totes les etapes de la vida, com més gran siguis, més hauràs de pagar per una assegurança. Fins i tot pot passar que una companyia no accepti clients a partir d'una determinada edat. Això és un motiu per contractar una assegurança de salut de jove, ja que sempre és millor “prevenir que curar”.

  • Gènere: el sexe del client és un factor que condiciona el cost en algunes assegurances de salut, ja que en el cas de les dones cobreix les cobertures per embaràs i part. D'uns anys ençà, i en alguns tipus d'assegurança, aquestes cobertures no afecten el preu.

  • Zona geogràfica: els preus poden variar segons la zona geogràfica on visquis i poden ser diferents en funció de la província de residència habitual.
     

Elements extrínsecs del preu de l'assegurança

  • Copagament: és una petita quantitat de diners que abones cada vegada que utilitzes l'assegurança. Pots optar per contractar una assegurança amb copagament o sense. Si t'aculls a l'opció amb copagament, la quota fixa que paguis, mensualment o anualment, serà més reduïda a canvi que abonis aquesta petita quantitat per cada servei quan l'utilitzis.

  • Grups: els grups i col·lectius, en aportar una entrada nombrosa d'assegurats, redueixen sensiblement l'import que paga cada integrant d'aquest grup.

  • Limitació de cobertures: hi ha un ampli ventall de cobertures que pots afegir a la teva assegurança. Com menys cobertures triïs, menor serà la quantitat que hagis d'abonar. Limitar els serveis és limitar la despesa, reduir el cost de l'assegurança. Abans de renunciar a determinades cobertures, cerca un assessorament mèdic que t'informi de les possibilitats que tens d'emmalaltir de determinades patologies en el futur.
     

El preu sempre és una variable important a l'hora de contractar qualsevol servei, però en els casos en què el servei ofert té relació amb la salut, hem de considerar altres paràmetres addicionals per poder triar l'assegurança que s'adapti més bé a les nostres necessitats.

Gestions per telèfon
Metge DKV les 24 h

Assessorament mèdic telefònic

Videoconsultes i xat amb especialistes
Videoconsultes i xat amb especialistes

A través de l'app Quiero cuidarme Más, siguis on siguis

Cobertura dental
Cobertura dental

Totes les nostres assegurances de salut inclouen servei dental sense cost addicional

Quadre mèdic
Quadre mèdic ampli

Més de 40.000 professionals mèdics i 1.000 centres sanitaris sense llistes d'espera