Fer un viatge sempre és una oportunitat per desconnectar i descobrir nous llocs i cultures

Quan ens enfrontem a la preparació del necessari per marxar, sempre ens preocupa què ficar a la maleta i si la climatologia ens permetrà gaudir del viatge o no. Poques vegades ens plantegem el fet que tinguem un contratemps mèdic durant la nostra estada a l'estranger.

Molts de nosaltres, davant d'aquests dubtes, procurem contractar una assegurança de salut temporal que ens cobreixi els dies en què serem fora de casa si el viatge ha de ser llarg. En petites escapades de cap de setmana o ponts de 3 o 4 dies, la gran majoria de la gent deixa de banda el tema de l'assegurança de viatge i es llança a l'aventura.
 

El que molta gent desconeix és que, si el viatge el fem dins la Unió Europea, tenim un recurs a la nostra disposició que ens permet estar coberts en cas d'accident.
 

En quins països puc utilitzar la targeta sanitària europea?

La targeta sanitària europea permet al titular rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries des del punt de vista mèdic durant una estada temporal en qualsevol dels països que formen part de la Unió Europea (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Polònia, Portugal, el Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia), als quals també sumem els països de l'Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein, Noruega) i Suïssa.
 

El portador de la targeta sanitària europea i els beneficiaris a càrrec seu aconsegueixen equiparar-se, en igualtat de condicions pel que fa a tractaments de salut, a qualsevol assegurat del país al qual es desplacen.

La petició per poder adquirir la targeta sanitària es pot fer directament a través d'internet, accedint al portal de l'Administració de l'Estat des de la seu electrònica de la Seguretat Social, i la targeta s'enviarà al domicili que es proporcioni durant el procés de sol·licitud.
 

L'ús de la targeta sanitària europea es redueix a estades temporals als països esmentats amb anterioritat, i en queden exclosos els viatges que es facin amb intenció de rebre un tractament mèdic específic o els canvis de residència entre un país i un altre.

La validesa d'aquest recurs europeu estarà indicada a la mateixa targeta, i en alguns casos caldrà pagar quantitats addicionals si al país de destí els assegurats les han d'abonar.
 

Gestions per telèfon
Metge DKV les 24 h

Assessorament mèdic telefònic

Videoconsultes i xat amb especialistes
Videoconsultes i xat amb especialistes

A través de l'app Quiero cuidarme Más, siguis on siguis

Cobertura dental
Cobertura dental

Totes les nostres assegurances de salut inclouen servei dental sense cost addicional

Quadre mèdic
Quadre mèdic ampli

Més de 40.000 professionals mèdics i 1.000 centres sanitaris sense llistes d'espera