Assegurança de viatge per a la zona Schengen

Un dels avantatges que va portar la creació de la Unió Europea va ser l'eliminació de les fronteres entre països gràcies a l'acord de Schengen, en vigor des de 1995.
 

La lliure circulació de persones, mercaderies, serveis i capitals és un dels pilars fonamentals de la Unió Europea. L'escenificació de tot això és l'acord de Schengen. Les persones que són ciutadanes de tercers països i vulguin gaudir dels avantatges del tractat han de complir una sèrie de requisits en què hi ha la contractació d'una assegurança de viatge per a la zona Schengen.
 

Aquest acord rep el nom de la localitat luxemburguesa en què es va signar l'any 1985, encara que va entrar en vigor deu anys després, el 1995. Amb la signatura, qualsevol ciutadà de qualsevol país dels 26 que formen el tractat és lliure de circular per la resta sense cap tipus de restricció.
 

Els països membres de l'acord de Schengen són: 

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, els Països Baixos, Polònia, Portugal, la República Txeca, Suècia i Suïssa.
 

De tots aquests, els països que van ser els membres originals són Alemanya occidental, Bèlgica, França, Luxemburg i els Països Baixos. A més hi ha altres països amb excepcions. El Regne Unit i Irlanda tenen certes restriccions, Noruega, Islàndia i Suïssa pertanyen a l'acord Schengen però no a la Unió Europea i d'altres, com Bulgària, Romania i Xipre, estan a l'espera de complir els requisits per pertànyer a aquest grup. 

D'altra banda, qualsevol país que en el futur es vulgui adherir a la Unió Europea haurà d'acceptar aquest conveni.
 

Assegurança de viatge Schengen per a estrangers no residents

L'acord de Schengen permet la lliure circulació dels ciutadans de qualsevol dels països membres per qualsevol país que hagi signat l'acord. Pel que fa als estrangers de països tercers que no formen part del conveni, necessiten una sèrie de requisits per poder gaudir dels avantatges de l'acord.
 

Cal que aquestes persones tinguin un passaport en vigor i un visat (que es coneix com a visat Schengen). Perquè el visat sigui vàlid, el sol·licitant haurà de contractar una assegurança de viatge Schengen que cobreixi les despeses bàsiques, com les de repatriació en cas d'emergència, assistència legal, assistència mèdica i assistència per accident amb cobertura d'almenys 30.000 euros. A més, és recomanable que la companyia d'assegurances que ofereix l'assegurança de viatge Schengen tingui una sucursal a Europa perquè l'assegurança sigui vàlida.
 

Com en tots els casos que contractem una assegurança de salut, és important fixar-nos bé en les cobertures que ens ofereixen, la prima que hem de pagar i, sobretot, si aquesta assegurança compleix els requisits que ens sol·liciten per obtenir el visat Schengen.

Quan ja tinguem una assegurança de viatge Schengen i hàgim obtingut el visat, podrem aprofitar els avantatges de la lliure circulació per qualsevol dels països membres.

Calcula la teva assegurança de quadre mèdic

Busques una assegurança de salut i no saps quina s'adapta a les teves necessitats? Compara les diferents modalitats segons les cobertures incloses en cada assegurança mèdica.

El teu codi postal ha de tenir cinc dígits
Emplena el teu telèfon. Recorda que ha de constar de 9 xifres. Per exemple, "123 456 789"
Eliminar assegurat Afegir assegurat
Accepta perquè et remetem informació sobre productes del Grup DKV Seguros (fins i tot per via electrònica). Consulta política de privadesa
Contractació telefònica

Calcula i contracta ara la teva assegurança

Truca’ns sense compromís al 876 14 70 77

aplicació Quiero cuidarme Más

Baixa la nostra app Quiero cuidarme Más!

 

  • Videoconsultes amb especialistes i xat mèdic les 24 h

  • Demana cita amb múltiples centres mèdics sense haver de trucar per telèfon o anar-hi presencialment.

  • Rep, emmagatzema i comparteix els teus documents de salut.

  • Totes les teves receptes electròniques sense haver d'anar a la consulta.

  • Petició de proves analítiques a la teva carpeta de salut.

  • Tingues cura de la teva ment amb el servei de psicologia en línia i eines per gestionar les teves emocions.

  • Coach de salut per deixar de fumar, perdre pes o controlar l'embaràs, entre d'altres.

Gestions per telèfon
Metge DKV les 24 h

Assessorament mèdic telefònic

Videoconsultes i xat amb especialistes
Videoconsultes i xat amb especialistes

A través de l'app Quiero cuidarme Más, siguis on siguis

Cobertura dental
Cobertura dental

Totes les nostres assegurances de salut inclouen servei dental sense cost addicional

Quadre mèdic
Quadre mèdic ampli

Més de 40.000 professionals mèdics i 1.000 centres sanitaris sense llistes d'espera

Ets client DKV

Truca'ns al

900 810 072

Exclusiu mutualistes

Truca'ns al

900 810 073

No ets client DKV