Certificat de l'assegurança de vida

La defunció d'un ésser estimat és un moment trist al qual tots ens hem d'enfrontar en un determinat moment de les nostres vides
 

Davant d'aquest esdeveniment, és fonamental conèixer les gestions administratives que hem de dur a terme després d'acomiadar-nos del nostre familiar. 
 

Una d'aquestes gestions és tenir la constància que el difunt tenia o no una pòlissa de assegurança de vida ja que si és d'aquesta manera, la companyia d'assegurances haurà d'abonar una indemnització al beneficiari que consti a la pòlissa. 
 

Per esbrinar si el difunt tenia qualsevol mena d'assegurança en qualsevol asseguradora, caldrà obtenir un certificat d'assegurança de vida. Per fer-ho, només haurem de sol·licitar la informació al Registre de Contractes d'Assegurances de Cobertura de Defunció, que depèn del Ministeri de Justícia. 
 

Com obtenir el certificat de vida 

Aquest document es pot obtenir de diverses maneres. 

  • Consulta telemàtica: accedint al portal electrònic del Ministeri de Justícia, a l'apartat de tràmits, podrem sol·licitar el certificat d'assegurança de vida. L'únic requisit necessari és que tinguis un certificat digital. El termini per rebre'l és de 7 dies a comptar de la recepció de la sol·licitud. 

  • Consulta presencial: aconseguir el model 790 al web del Ministeri de Justícia o anar a una gerència territorial de l'ens públic esmentat, emplenar-lo i pagar la taxa corresponent. Una vegada emplenat el model i pagada la taxa, haurem de presentar-nos al Registre General d'Actes d'Última Voluntat o en alguna de les esmentades gerències territorials del Ministeri de Justícia i mostrar el certificat literal de defunció de la persona de la qual volem obtenir el certificat. 
     

En un termini d'aproximadament 7 dies, el Registre emetrà un certificat en què se'ns informarà dels contractes vigents. Aquests certificats es recolliran de la mateixa manera que s'hagin sol·licitat, presencialment o per correu.
 

L'últim pas serà anar a l'asseguradora amb la qual el difunt tenia la pòlissa contractada i preguntar pel beneficiari per a la indemnització posterior

Contractació telefònica

Calcula i contracta ara la teva assegurança de vida

Truca’ns sense compromís al 933 782 692

Gestions per telèfon
Metge DKV les 24 h

Assessorament mèdic telefònic

Videoconsultes i xat amb especialistes
Videoconsultes i xat amb especialistes

A través de l'app Quiero cuidarme Más, siguis on siguis

Cobertura dental
Cobertura dental

Totes les nostres assegurances de salut inclouen servei dental sense cost addicional

Quadre mèdic
Quadre mèdic ampli

Més de 40.000 professionals mèdics i 1.000 centres sanitaris sense llistes d'espera

Ets client DKV

Truca'ns al

900 810 072

Exclusiu mutualistes

Truca'ns al

900 810 073

No ets client DKV