Parc natural

Salut ambiental

Submergir-se en espais verds beneficia la nostra salut i benestar.

450
go

Estar en contacte amb la natura beneficia la nostra salut, benestar i qualitat de vida. Múltiples estudis científics indiquen que l'exposició del nostre cos a espais verds pot atenuar l'estrès, l'ansietat i l'insomni, millorar la cognició, reduir la mortalitat i la morbiditat, disminuir el sobrepès, ajudar a mantenir la salut cardiovascular, prevenir algunes malalties i beneficiar el sistema immunològic, entre altres beneficis fisiològics i psicològics.

A més, els espais verds a les ciutats també ofereixen serveis ecosistèmics valuosos per a la salut humana. Com la mitigació de la contaminació atmosfèrica, la reducció del soroll, un augment de la biodiversitat i la regulació de la temperatura pal·liant els efectes d'illa de calor.

 

Prescriure natura: una proposta de salut 

El propòsit de DKV Seguros és esforçar-nos per un món més saludable. I estem especialment compromesos amb la cura del medi ambient per l'estreta relació que hi ha entre salut i entorn. Sabem que un medi ambient contaminat afecta el nostre cos, però els beneficis que la natura aporta a la nostra salut són menys coneguts entre els professionals sanitaris i la població general. 

En algunes consultes sanitàries, d'Escòcia i el Japó, per exemple, es prescriu exposició a espais verds juntament amb les tradicionals recomanacions de dieta equilibrada o exercici físic regular. El projecte Natura Saludable de DKV Seguros és una iniciativa pionera a Espanya que facilita el contacte amb entorns naturals i promou la recomanació de natura com a pràctica saludable per millorar l'estat de la salut general.

Dosi de naturalesa: una eina pionera 

Juntament amb ISGlobal hem desenvolupat un indicador per identificar el nivell de contacte personal amb espais verds. L'aplicació Quiero cuidarme Más de DKV inclou un nou indicador de dosi de naturalesa que facilita que l'usuari pugui conèixer el seu nivell d'exposició a espais verds. Inclou recomanacions personalitzades per augmentar el contacte amb els entorns naturals i el valor de seguiment. 

Quiero cuidarme Más

Com submergir-nos en un bosc: itineraris guiats per mòbil 

Per submergir-nos en la natura no cal anar massa lluny. Podem exposar el nostre cos també a la ciutat, passejant per parcs urbans o carrers arbrats. Fins i tot la presència de plantes a casa nostra o en els espais de treball genera efectes positius en la nostra salut i benestar. 

Per facilitar l'exposició a la natura en espais singulars i accessibles, t'oferim una llista de recorreguts per diferents parcs naturals i paisatges forestals d'Espanya en els quals submergir-te. Aquesta recopilació d'itineraris s'elabora juntament amb EUROPARC Espanya i Forest Therapy Institute i està oberta a suggeriments. Els itineraris estan geolocalitzats mitjançant arxius track de lliure descàrrega i s'hi pot accedir des del perfil de Wikiloc de DKV Seguros per seguir-los amb el mòbil mitjançant l'aplicació gratuïta de Wikiloc.

Veure recorreguts a Wikiloc

Evidència científica: últimes investigacions sobre espais verds i salut

En col·laboració amb centres de recerca de referència internacional, com el Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF-UAB) publiquem en el Blog360 de DKV articles escrits per investigadors en actiu i especialistes en la matèria que exploren els vincles entre salut humana i natura. Amb la col·laboració de Ballena Blanca

Llegir articles de natura i salut

Veus activistes

El podcast de DKV per inspirar, emocionar i conscienciar.

Converses, històries i experiències per canviar la nostra salut, el nostre estil de vida i el nostre planeta. Podem aconseguir un món més saludable i sostenible!

Podcast sobre medioambiente

Altres publicacions

Observatorios Salud y Medioambiente

OBSERVATORIOS

Unas publicaciones en colaboración con ECODES para informar, sensibilizar y crear un espacio de reflexión para mover a la acción.

Veure'n més

Blog 360º

Blog 360º

Artículos con las últimas tendencias en innovación social, medioambiente y responsabilidad social.

Anar al blog

Innovación y emprendimiento ambiental

DKV Impacta
#000000

DKV Impacta

La convocatoria d'ayudas para impulsar proyectos d'innovación para una humanidad más saludable y sostenible.

Hack The Planet
#000000

Hack the Planet

El reto: Cómo podemos mejorar la salud de los seres humanos cuidando mejor el planeta?.